Mókus csoport

Mókus csoport 

 

Óvodánkban a mi csoportunk, az egyetlen vegyes csoport.

mokusA 2016/17. óvodai évben, 22 gyermek jár hozzánk, 5 nagycsoportos, 11 középsős és 6 kiscsoportos. Jelenleg a lányok vannak többségben nálunk, mivel a csoportunk összetétele: 17 lány és 5 fiú. A nagycsoportosaink ebben az évben készülnek az iskolára, így ők az óvodai év végén elballagnak majd tőlünk.

Ebben az évben is sok érdekes programot terveztünk, és reméljük, hogy rengeteg új élménnyel gazdagodnak majd a gyermekek. Szeptember és októberben megjöttek az új gyerekek, és a régi csoporttagjaink, örömmel fogadták őket. A nagyobbak a kicsiknek, sokat segítenek, és láthatóan igyekeznek, hogy jó példát mutassanak az új gyerekeknek.

Csoportunkra jellemző továbbra is, hogy legfontosabb tevékenységünk a játék. Sok időt hagyunk a gyerekeknek a játékra, mind a csoportszobában és a szabadban is egyaránt. Minden nap kimegyünk a szabad levegőre, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. Sokat kirándulunk, szeretünk kimenni időnként a környékbeli játszóterekre is.

Minden évben sokat foglakozunk a természettel, nem csak beszélgetünk a témákról, hanem szeretjük saját tapasztalatok által megszerezni az ismereteket, ezért kimegyünk a természetbe, megvizsgáljuk az évszakok változásait. Ősszel szedünk leveleket, terméseket, télen etetjük a madarakat, tavasszal ültetünk szép virágokat az óvoda udvarán.

Nagyon kreatív a csoportunk, sokféle vizuális tevékenységet végzünk, mindennapos a rajzolás, vágás, ragasztás, így a kicsik is már korán megtanulják a különböző eszközök használatát.

Csoportunkra jellemző a vidám, családias a hangulat, a gyerekek összetartóak, segítik egymást és nagyon jó barátságok alakulnak ki közöttük évről-évre.