Méhecske csoport

Szeptembertől középső csoportosak lettünk, és hárman közülünk nagycsoportba léptek. A csoport létszáma 29, ebből 13 kislány és 16 kisfiú. Méhecskéink vidámak, szorgalmasak és nagyon barátságosak. Szívesen tevékenykednek együtt az óvónénikkel. Szeretünk közösen énekelni, mozogni, barkácsolni, mesét hallgatni, dramatizálni. Az idén már a matematikával is ismerkedünk. E mellett számtalan sétát, kirándulást, játszótér látogatást tervezünk, ahol a kis méhecskék megismerkedhetnek az őket körülvevő világgal. 

Az egyes témaköröket projektekben dolgozzuk fel, melyek során a gyerekek a lehető legtöbb oldalról ismerkedhetnek meg az adott témákkal. A projekteket az évszakoknak, ünnepeknek, hagyományoknak, és a gyerekek érdeklődésének megfelelően alakítjuk ki. A tevékenységek során figyelembe vesszük a gyerekek életkori és egyéni sajátosságait, annak érdekében, hogy minden egyes gyermek a saját ütemének megfelelően fejlődhessen.

A csoportban dolgozó felnőttek, igyekszünk szeretetteljes légkört kialakítani, amiben a gyerekek biztonságban érezhetik magukat. Ennek köszönhetően, bizalommal fordulnak felénk kérdéseikkel, bátran kérnek segítséget tőlünk, és egymástól is. Ügyelünk rá, hogy illedelmesen viselkedjenek, és hogy betartsák a csoport szokásait, szabályait.

 

A csoportban dolgozó óvodapedagógusok: Kincses Tünde, Tündi néni

                                                                              Faragó Réka, Réka néni

A csoport dadus nénije: Léder Antalné, Évike néni

Pedagógiai asszisztensünk: Horváthné Lévai Izabella, Bella néni