Bárányka csoport

Már nagy-középső csoportosok vagyunk!

A gyerekeket Andi óvó néni, Laci óvó bácsi és Kriszta dadus néni várta vissza a nyári szünidőről.

A sok hasonló élmény és a várva várt találkozás hamar összekovácsolta a csoportot. Két új gyermek – egy kislány és egy kisfiú – érkezett hozzánk. Az első hónapokban a szokások, szabályok felelevenítésére tettük a hangsúlyt, valamint segítettük az új gyerekek beilleszkedését.

Tavaly óta sokat nőttünk, okosodtunk, bátrabbak, ügyesebbek lettünk. Sokat beszélgetünk egymással és Andi nénivel, Laci bácsival. Gyakran elmeséljük, ami történt velünk, vagy ami éppen az eszünkbe jut. Néha többen is szeretnénk mesélni egyszerre, de ilyenkor várni kell egy kicsit.

Nagyon szeretünk együtt építeni, autózni, főzni, teríteni, könyvet nézegetni. A társasjátékot, memóriajátékot, kirakóst is kedveljük. Néha még nehezen osztozunk meg a játékokon. Az lenne a legjobb, ha egyedül lehetnék a csoportszobában, de akkor kivel játszanék? Annak nagyon örülünk, amikor Andi néni vagy Laci bácsi is velünk játszik.

Idén még többet fogunk sétálni, kirándulni, ahol jobban megismerhetjük a környező világot. Megfigyeljük majd az évszakok változását, színes leveleket és terméseket gyűjtünk. Láthatjuk majd a madarakat, amint csipegetnek a madáretetőbe helyezett eleségből. Tavaly is összehasonlítottunk, szétválogattunk, csoportba rendeztünk dolgokat; ebben az évben még sokat fogunk számolni is.

Rengeteg éneket ismerünk és sok olyant is, amit nem csak énekelni lehet, de közben ugrálhatunk, tapsolhatunk, körbe mehetünk, vagy átbújhatunk az aranykapun. Ha eszünkbe jut az öltözőben, és az udvaron is elénekeljük, eljátsszuk.

Mindennap hallgatunk szép mesét, tanulunk verset, mondókát. Amit már jól ismerünk el is bábozzuk, de néha mi is kitalálunk történeteket. Alvás előtt pedig alig várjuk a mesét.

Sokat rajzolunk, gyurmázunk, színezünk. Már többen rajzolunk felismerhetően, szépen színezünk, ollóval vágunk, ragasztunk. Festünk a tenyerünkkel, az ujjunkkal, falapocskával, szivaccsal és még ecsettel is.

Örökmozgók vagyunk, kedveljük az énekes mozgásos-, az utánozós játékokat, a kúszást-mászást, rohangálást a mindennapos tornán és a rendszeres testnevelési foglalkozáson a tornateremben. Ettől fejlődik a mozgásunk, erősödnek az izmaink, nő az állóképességünk, javul a tartásunk és az egyensúlyérzékünk.

Egyre önállóbbak vagyunk. Egyedül mossuk a kezünket, fújjuk az orrunkat. Öltözni is egyre ügyesebben tudunk, a ruháinkat a felnőttek segítenek összehajtani. Szépen eszünk a kanállal, villával és öntünk magunknak a kancsóból.

A csoport az elmúlt évben jól összeszokott. Egyre figyelmesebbek, udvariasabbak és együttműködőbbek egymással és a felnőttekkel is. Célunk, hogy szeretetteljes légkörben, örömteli élmények biztosításával minden gyermek önmagához képest fejlődjön, de elsősorban: érezze jól magát.

 

Képek, galériák a Bárányka csoportról >>